Τοποθεσία

Καλαμάκι

Το χωριό Καλαμάκι βρίσκεται στην νότια πλευρά της Κρήτης 65 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης, ανάμεσα στο Τυμπάκι και τις Μοίρες. Κτίστηκε κατά την δεκαετία του ’80, ενώ τα πρώτα σπίτια χτίστηκαν κατά τη διάρκεια του ’60. Μακριά από τον μαζικό τουρισμό, το Καλαμάκι διατήρησε τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.

Με την μεγάλη του αμμουδιά, τις μικρές του ταβέρνες και την ιδανική του τοποθεσία, το χωριό μας σας προσφέρει ο,τι χρειάζεται για ξεκούραστες και εξαιρετικές διακοπές, σε ήσυχο και οικογενειακό περιβάλλον.

Το Καλαμάκι χαρακτηρίζεται από μια αμμώδη παραλία, ακριβώς μπροστά στο παραθαλάσσιο χωριό, η οποία εκτείνεται σε όλο τον κόλπο της Μεσαράς. Στην παραλία υπάρχουν προστατευόμενες περιοχές που φιλοξενούν της θαλάσσιες χελώνες Kareta Kareta.

Είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που οι θαλάσσιες χελώνες caretta-caretta γεννούν τα αυγά τους. Ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ δίνει και εδώ το παρόν με στόχο την προστασία τους.

Λίγα μέτρα μακριά βρίσκετε η παραλία του Κομού. Μια από της λίγες επισήμως αναγνωρισμένες παραλίες γυμνιστών.

Στο Καλαμάκι θα βρείτε δωμάτια για τη διαμονή σας, ταβερνάκια για φαγητό και παραδοσιακά καφενεία όπου θα συναντήσετε ντόπιους αλλά και άλλους επισκέπτες.

Η περιοχή της Μεσσαράς προσφέρει πολλές επιλογές για τον επισκέπτη. Το Μινωικό ανάκτορο της Φαιστού, η Γόρτυνα, η Μινωική έπαυλη της Αγίας Τριάδας, ο αρχαιολογικός χώρος του Κομμού με την παραλία του, τα Μάταλα με τις πανέμορφες σπηλιές τους, είναι μόνο μερικές από αυτές. Ακόμα για τους λάτρεις της πεζοπορίας, στο παραδοσιακό χωριό του Ζαρού, βρίσκεται το φαράγγι του Αγίου Νικολάου το οποίο θα σας προσφέρει μοναδικές στιγμές ψυχικής ηρεμίας και γαλήνης!!